29. heinäkuuta 2014

Mitä tänään leivottiin? + päivän kuulumiset!

Moikka! Mitäs teille kuuluu tänään? Tänne kuuluu oikein hyvää, tänään nukuttiin pitkään. Heräsin siihen että ukkonen jyrisi ja päätin herättää Jannen (kutsun rakastani blogissani tästä lähtien Janneksi, joka ei kyllä ole hänen oikea nimi, mutta kuitenkin ;)) sillä pelkään ukkosta aivan hirmusesti. No, jonkin ajan päästä siitä alkoikin sitten tapahtua. Vettä tuli kuin ämpäristä kaataisi ja ukkonen jyrisi koko ajan. Kun meillä oli eilen se pyykkipäivä, niin pyykit oli sitten kellarissa kuivumassa yön yli niin päätettiin Jannen kanssa lähteä hakemaan ne.

Me asutaan luhtitalossa, joten meillä ei ole käytäviä eikä parveketta. Tai, no tavallaan on ja tavallaan taas ei. Joten samalla kun mentiin hakeen pyykkiä kellarista nähtiin kauniita salamoita ja kuinka ison lätäkön sade oli meidän pihalle tehnyt. Ukkosti vaikka kuinka kauan, tai minusta tuntui siltä sillä pelkään ukkosta.

Kunhan ukkonen oli jättänyt meidät taakse, oli ruokailun aika. Janne teki kalapuikkoja uunissa, jotka uunin jälkeen maustettiin sitruunatiivisteellä. Kalapuikkojen seuraksi Janne keitti rakettispagettia. Eli oli ihan sellainen pikainen normaali ruoka, ei mitään ihmeellistä.

Sain vasta päähänpiston että haluan leipoa, sillä Jannenkin on tehnyt jo jonkin aikaa mieli jotain suklaista tai sen tapaista. Päätin tehdä sitten mutakakkua, mutta meillä ei ollut kananmunia.. No, minä sitten päätin tehdä ilman kananmunia, laitoin vähemmän sokeriakin kuin reseptissä luki. Nyt kakku on uunissa ja odottaa sitä että sen saisi ottaa pois uunista :) ajattelin laittaa sen alkuperäisen reseptin teille! Joten here you go.


Mutakakku

2,5 dl sokeria
50 g voita
1,5 dl maitoa
4 rkl kaakaota
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sen jälkeen sulata voi, lisää sokeri ja 1 rkl maitoa. Sekoita sitten kaikki kuivat aineet ja lisää maito osissa. Sekoita hyvin, voitele vuoka ja laita taikina vuokaan. Kun uuni on tarpeeksi lämmin, laita vuoka uuniin ja anna olla 20-30min.




Päätän postauksen tähän, joten kuullaan taas!

<3 : Neoniperhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan kommentoida kiltisti, kiitos :)