2. heinäkuuta 2014

Syö terveellisesti?

Moikka, nyt on tulossa taas aihepostausta.. :) Elikkäs tämän postauksen aiheenna on terveelliset ruokatavat. Tämä on todellatodella jankutettu asia joka paikassa, joka sivulla yms.. Mutta ajattelin tehdä tästä erinlaisen, ja kertoa omista kokemuksista!

Karkki vai hedelmä?
No tottakai tällaisen sokerihiiren mielestä karkki, mutta miksi sitä valitsee sen karkin jonkun hedelmän sijasta? En tiedä, mutta parempihan se olisi kun kävelisi hedelmä hyllylle ja valitsisi sieltä ne viikonloppukarkit ja vaikka kermaviiliä kylkeen?.. Eikö vain? Mutta sokeristahan voi olla riippuvainen, kuten tupakasta, limpparista, purkasta, huulirasvasta..? Ainakin itseni mielestä oon aika riippuvainen siihen karkkiin ja muihinkin herkkuihin. Mutta se kun vetää sitä karkkia hedelmien siasta näkyy puntarilla, peilissä ja kunnossa. Olen itse päästäny itseni tosi huonoon kuntoon jo näin nuoressa iässä ja oikeasti, kadun sitä että olen vetänyt karkkia nassuun ja sipsiä ja muita. En tarkoita etteikö välistä saisi herkutella, mutta kun minulla se oli jokapäiväistä. Joten suosittelen vaihtamaan edes kerran kuukaudessa sen karkkipäivän hedelmiin, oletko mukana? ;) Aijon itse ainakin yrittää, vaikka ostaa päärynää, banaania, viinirypäleitä ja vaikka ananasta, tehdä hedelmäsalaatin ja siihen kylkeen kermavaahtoa :)

Salaattia? Vihanneksia?
Monen mielestä salaatti ei ole mitään herkkua, ja paremmin söisi makaroonia tai perunaa sen sijasta. Mutta ihan oikeasti, kannattaa vaikka tehdä kermaviilikastikkeen siihen salaatin päälle niin se tekee jo salaatista paremman makuisen :) itse ainakin vihasin aiemmin salaattia yli kaiken.. Se oli varmaan hirvein asia ikinä :D mutta syön vain niitä salaattitarpeita mistä tykkään ja maustan salaattini sitruunapippurilla niin hyvä tulee :) ja monien mielestä keitetyt/lämpimät vihannekset on hirveitä.. Mutta niitäkin kannattaa opetella syömään, nekin on hyvästä. En minäkään aiemmin syönyt vihanneksia muutakun vain wokissa. Mutta kannattaa keksiä joku hyvä niksi siihen, esim kukkakaalia jauhelihakastikkeen sekaan tai maissia kanakastikkeeseen :) Ei se ole oikeasti niin kamalaa, me vain ajattelemme niin. Minun henkilökohtainen suuri herkku on pinaattikeitto! Naminami!

Limppari vai kivennäisvesi?
Moni valitsee paremmin sen limpparin kun kivennäis veden, koska tottakai limppari on parempaa kuin kivennäisvesi! Mutta jos vaihdat limpparisi kivennäisveteen ja otat sellaisen jossa on lempparimakusi niin kyllä sekin menee nassuun :) Minä yritän vaihtaa Coca-Colaa vadelmakivennäisveteen. Ja ihan hyvin olen onnistunut ;) Se vain riippuu omasta tahdostasi. Mutta kannattaa yrittää edes, se tulos näkyy aina jossain.

Valmisruuat vai tuore liha?
Tottakaihan tuore liha on aina parempi kuin jotku kalapuikot, kananugetit tai räiskälepitsat jotka lämmitetään mikrossa. Ei ruuanlaiton tarvi olla vaikeaa, laita vaikka musiikkia päälle samalla kun kokkaat, tanssahtele, laula.. Katso vaikka jotain ohjelmaa samalla niin kyllä ruoka siinä samalla valmistuu äkkiäkin! :) Tuore liha on parempaa ainaki itseni mielestä, paremmin syön kanaa kuin kananugetteja ;) tai paremmin söisin lohimedaljongeja kuin kalapuikkoja.. Mutta työttömänä ja opiskelijana budjettiin ei oikein mahu lohifileet ja muut..

2 litraa tai enemmän päivässä?
Siis.. Ethän sinä voi juoda enemmän kuin sinulla on jano? Kyllä se on hyväksi itsellesi, hyvinvoinnillesi ja ihollesi että juot vettä, mutta jotain rajaa siinäkin hommassa. Jos sinulla ei ole jano niin ei sinun ole pakko juoda sitä vettä..

Sitten pitää tottakai aina muistaa sen että ne ruokamäärät tekee paljon sinulle. Jos syöt paljon ja ahmit niin mahalaukkusi suurenee ja olet helpommin nälkäinen ja sillon tulee syötyä ja naposteltua. Mutta jos sinulla alkaa tekeen mieli jotain hyvää tai tulee nälkä eikä ole vielä aika syödä, niin pidä kotonasi purkkaa ja pure sitä. Ota lasi vettä tai kahvia, se auttaa myös. Mutta muista jättää kahvista sokerit pois. Samoin ruuan kanssa, vähennä suolamäärää, sillä suola tekee niin että keräät kehoosi paljon vettä, ja se saa sinut näyttämään turvonneelta.

<3 : Neoniperhonen

4 kommenttia:

  1. Oon myös itse huomannut, että nälkäisenä ei ole hyvä lähteä kauppaan. Pitäisi myös muistaa syödä säännöllisesti, koska kun verensokerit laskee ja nälkä alkaa kasvaa, tuntuu makea ehkä helpoimmalta ja herkulliselta vaihtoehdolta.

    Mä en ole dieetillä enkä laihdutuskuurilla, mutta koska olen raskaana ja ylipainoakin on muutama kilo, olen katsonut mitä syön. Jos menen kylään ja siellä on tarjolla kahvin kanssa pullaa, niin kyllä mä sen pullan syön - mutta pääasia on se, etten syö sen yhden sijasta esimerkiksi kahta pullaa. Pidän sen kohtuuden silloin kun sitä herkkua on tarjolla, ja hyvin on mennyt. Painokaan ei ole noussut, vaan itse asiassa tullut muutaman kilon alaspäin. Mutta koska se on saatu aikaan terveellisellä, monipuolisella ja säännöllisellä ruokavaliolla sekä aktiivisella liikkumisella, ei siitä kuulemma ole haittaa, pikemminkin päinvastoin :)

    Tsemppiä sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse myös huomannut tuon kauppareissu ja nälkä yhdistelmän.. Ei ole mitenkään järkevää.. Kannattaa ennen kauppareissua edes syödä banaani tai vaikka lasi vettä ja leipää välipalaksi :)

      Niin minä luinki blogistasi että olet raskaana, tsemppiä raskauden ajaksi ja sen jälkeenkin! Todella hienoa että olet saanut omaa painoasi pois noin hyvälläkin tavalla, monesti ne kilot lähtee sillon kun ei ole dietillä ja sitten kun on ja liikkuu ja reenaa lihaksia niin ne lihakset korvaa sen läskin määrän niin paino ei putoakkaan!

      Olet oikeassa tuon pullasuhteen kanssa, ei sitä nyt epäkohtelias pidä olla vaikka eläisikin terveellisempää elämää ja ne pienet herkut on tottakai sallittuja :) mutta kuten sanot, se määrä on se isoin numero eikä se että syö vähän :) itselläni nyt tulee vältettyä aika pitkälti noita pullia ja muita keksejä kylässä oman allergiani takia, eli se on hyvä minulle :D

      Tsemppiä sinulle myös :)

      Poista
    2. Mikä allergia sulla on? :)

      Poista
    3. No mullahan löytyy vaikka ja minkä näköistä!
      Kaikki pähkinät (siksi varon tuotteita joissa lukee "saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää") ja niihin siis kuuluu kaikki kookokset, mantelit ym. Sitten on laktoosiintoleranssi (kirjoitetaanko se edes noin?:D) mutta pystyn joitakin tuotteita syömään vähän vaikka ei olisi laktoosittomia :) sitten esim kiiwi, katkarapu, sienet, voimakkaat ruuat sillä mulla tulee niin kipeäksi vatsa siitä :

      Mutta pähkinä on se kaikkein pahin, joten sen takia en saa syödä melkein mitään.. :D

      Poista

Muistathan kommentoida kiltisti, kiitos :)